seat
seat
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történelem
Spanyolország a világ nyolcadik legnagyobb autógyártója. Az autópiacuk az egyik legnagyobb Európában. Ez azonban nem mindig volt így. A 20. század első felében Spanyolország gazdasága viszonylag fejletlen volt a legtöbb nyugat-európai országhoz képest és korlátozott volt az autópiac. Ebben az időszakban az autógyártás korlátozott volt és csak néhány alacsony volumenű helyi gyártó főleg a piac luxusvégére szolgált, amelyek közül Hispano-Suizavolt a legsikeresebb. Spanyolországban a tömeggyártású járművek korlátozott piacát olyan leányvállalatokon keresztül működő külföldi társaságok vették át, amelyek vagy autót importáltak, vagy az importált alkatrészekből összeszerelt autókat, megfosztva az országot a technológiai know-how-tól és a tömeggyártáshoz szükséges nagyberuházásoktól. A helyzet nagymértékben romlott az 1936–1939 közötti spanyol polgárháborúval. Az autókereslet összeomlott nemcsak a spanyolok háborús pusztítások által jelentősen csökkentett vásárlóereje miatt, hanem azért is, mert a multinacionális leányvállalatok vagy beszüntették a működést, vagy a háború súlyosan sújtotta őket. és annak következményei.
 
 
A külföldi cégek érdeklődésének hiánya a polgárháború utáni gyengült spanyol piacon lehetőséget nyitott a helyi érdekekhez. A SEAT eredete 1940. június 22-én nyúlik vissza, amikor a spanyol „ Banco Urquijo ” bank ipari vállalatok csoportjának támogatásával (Hispano-Suiza, Basconia, Duro-Felguera, SE de Construcción Naval, Euskalduna) Az SE de Construcciones Metálicas, Fundiciones Bolueta, Echevarría stb.) Alapította a „Sociedad Ibérica de Automóviles de Turismo” (SIAT) programot azzal a céllal, hogy Spanyolországban saját tömegtermelésű autógyártót költöztessen alapítson. A Banco Urquijo kezdeti projektje a SIAT motorvállalat teljes magánvállalkozásként történő működtetését célozta meg, de nem sokkal 1941 után. Az Instituto Nacional de Industria a francia kormány 1942. január 3-án hozott határozatát követte. Az új nemzeti autómárka célja nem csupán egy másik engedélyes autógyártó volt, amely Spanyolországban külföldi mintákat és alkatrészeket gyűjt össze, hanem a az egész gyártási folyamat a tervezéstől az összeszerelésig Spanyolországon belül. Mivel az ország nem rendelkezik szakértelemmel az autóipari tömegtermelés fejlesztésében, a cselekvés útjává vált egy külföldi partner felkutatása, aki technikailag és saját modelljeivel járul hozzá a kezdeti években készpénz, részvények, kötvények, lomtalanítás és jogdíjak cseréjéhez. Mivel Európa többi része belépett a második világháborúba és Spanyolország maga is a polgárháború romjai között volt, a projektet késleltették, ám stratégiai fontossága miatt nem hagyták el.
 
 
 
 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    „Evil will never be countered while good men do nothing.“    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.