seat
seat
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történelem
Spanyolország a világ nyolcadik legnagyobb autógyártója. Az autópiacuk az egyik legnagyobb Európában. Ez azonban nem mindig volt így. A 20. század első felében Spanyolország gazdasága viszonylag fejletlen volt a legtöbb nyugat-európai országhoz képest és korlátozott volt az autópiac. Ebben az időszakban az autógyártás korlátozott volt és csak néhány alacsony volumenű helyi gyártó főleg a piac luxusvégére szolgált, amelyek közül Hispano-Suizavolt a legsikeresebb. Spanyolországban a tömeggyártású járművek korlátozott piacát olyan leányvállalatokon keresztül működő külföldi társaságok vették át, amelyek vagy autót importáltak, vagy az importált alkatrészekből összeszerelt autókat, megfosztva az országot a technológiai know-how-tól és a tömeggyártáshoz szükséges nagyberuházásoktól. A helyzet nagymértékben romlott az 1936–1939 közötti spanyol polgárháborúval. Az autókereslet összeomlott nemcsak a spanyolok háborús pusztítások által jelentősen csökkentett vásárlóereje miatt, hanem azért is, mert a multinacionális leányvállalatok vagy beszüntették a működést, vagy a háború súlyosan sújtotta őket. és annak következményei.
 
 
A külföldi cégek érdeklődésének hiánya a polgárháború utáni gyengült spanyol piacon lehetőséget nyitott a helyi érdekekhez. A SEAT eredete 1940. június 22-én nyúlik vissza, amikor a spanyol „ Banco Urquijo ” bank ipari vállalatok csoportjának támogatásával (Hispano-Suiza, Basconia, Duro-Felguera, SE de Construcción Naval, Euskalduna) Az SE de Construcciones Metálicas, Fundiciones Bolueta, Echevarría stb.) Alapította a „Sociedad Ibérica de Automóviles de Turismo” (SIAT) programot azzal a céllal, hogy Spanyolországban saját tömegtermelésű autógyártót költöztessen alapítson. A Banco Urquijo kezdeti projektje a SIAT motorvállalat teljes magánvállalkozásként történő működtetését célozta meg, de nem sokkal 1941 után. Az Instituto Nacional de Industria a francia kormány 1942. január 3-án hozott határozatát követte. Az új nemzeti autómárka célja nem csupán egy másik engedélyes autógyártó volt, amely Spanyolországban külföldi mintákat és alkatrészeket gyűjt össze, hanem a az egész gyártási folyamat a tervezéstől az összeszerelésig Spanyolországon belül. Mivel az ország nem rendelkezik szakértelemmel az autóipari tömegtermelés fejlesztésében, a cselekvés útjává vált egy külföldi partner felkutatása, aki technikailag és saját modelljeivel járul hozzá a kezdeti években készpénz, részvények, kötvények, lomtalanítás és jogdíjak cseréjéhez. Mivel Európa többi része belépett a második világháborúba és Spanyolország maga is a polgárháború romjai között volt, a projektet késleltették, ám stratégiai fontossága miatt nem hagyták el.
 
 
 
 

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168