seat
seat
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történelem
Spanyolország a világ nyolcadik legnagyobb autógyártója. Az autópiacuk az egyik legnagyobb Európában. Ez azonban nem mindig volt így. A 20. század első felében Spanyolország gazdasága viszonylag fejletlen volt a legtöbb nyugat-európai országhoz képest és korlátozott volt az autópiac. Ebben az időszakban az autógyártás korlátozott volt és csak néhány alacsony volumenű helyi gyártó főleg a piac luxusvégére szolgált, amelyek közül Hispano-Suizavolt a legsikeresebb. Spanyolországban a tömeggyártású járművek korlátozott piacát olyan leányvállalatokon keresztül működő külföldi társaságok vették át, amelyek vagy autót importáltak, vagy az importált alkatrészekből összeszerelt autókat, megfosztva az országot a technológiai know-how-tól és a tömeggyártáshoz szükséges nagyberuházásoktól. A helyzet nagymértékben romlott az 1936–1939 közötti spanyol polgárháborúval. Az autókereslet összeomlott nemcsak a spanyolok háborús pusztítások által jelentősen csökkentett vásárlóereje miatt, hanem azért is, mert a multinacionális leányvállalatok vagy beszüntették a működést, vagy a háború súlyosan sújtotta őket. és annak következményei.
 
 
A külföldi cégek érdeklődésének hiánya a polgárháború utáni gyengült spanyol piacon lehetőséget nyitott a helyi érdekekhez. A SEAT eredete 1940. június 22-én nyúlik vissza, amikor a spanyol „ Banco Urquijo ” bank ipari vállalatok csoportjának támogatásával (Hispano-Suiza, Basconia, Duro-Felguera, SE de Construcción Naval, Euskalduna) Az SE de Construcciones Metálicas, Fundiciones Bolueta, Echevarría stb.) Alapította a „Sociedad Ibérica de Automóviles de Turismo” (SIAT) programot azzal a céllal, hogy Spanyolországban saját tömegtermelésű autógyártót költöztessen alapítson. A Banco Urquijo kezdeti projektje a SIAT motorvállalat teljes magánvállalkozásként történő működtetését célozta meg, de nem sokkal 1941 után. Az Instituto Nacional de Industria a francia kormány 1942. január 3-án hozott határozatát követte. Az új nemzeti autómárka célja nem csupán egy másik engedélyes autógyártó volt, amely Spanyolországban külföldi mintákat és alkatrészeket gyűjt össze, hanem a az egész gyártási folyamat a tervezéstől az összeszerelésig Spanyolországon belül. Mivel az ország nem rendelkezik szakértelemmel az autóipari tömegtermelés fejlesztésében, a cselekvés útjává vált egy külföldi partner felkutatása, aki technikailag és saját modelljeivel járul hozzá a kezdeti években készpénz, részvények, kötvények, lomtalanítás és jogdíjak cseréjéhez. Mivel Európa többi része belépett a második világháborúba és Spanyolország maga is a polgárháború romjai között volt, a projektet késleltették, ám stratégiai fontossága miatt nem hagyták el.
 
 
 
 

Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe